36.členská schůze zápis

22.12.2014 19:44

 Stavební a nájemní družstvo Vinice, družstvo

Sídlo:  Stříbro, Masarykovo náměstí 1, PSČ 349 01

 

Tel.:  +420 725 797 310                   e-mail:   soukup@plzen.eu                       IČ: 25 23 59 74

 

Zápis

z jednání 36. členské schůze konané dne 16. prosince 2014

od 18.00 hod. na Radnici, Masarykovo náměstí č. p. 1, Stříbro

 

Přítomni:             Členové družstva: 28

viz. prezenční  listina

 

Program:            

 

  1. Zahájení.

  2. Volba orgánů členské schůze.

  3. Volba představenstva družstva.

  4. Volba kontrolní komise družstva.

  5. Revitalizace budov – dotace.

  6. Informace o stanovách.

  7. Různé, závěr.

     

     

    Průběh jednání:

    K bodu 1:

    Zahájení:                            

    Členskou schůzi zahájil předseda družstva Ing. Miloslav Soukup, MBA. 

    Přivítal přítomné členy, místostarostu města Stříbra p. Martina Záhoře a hosty z družstva Stavební a nájemní družstvo Vyhlídka.

    Po sečtení hlasů byla schůze prohlášena za usnášeníschopnou.  Celkový počet přítomných, spolu se zástupci právnických osob (statutáři) a po sečtení plných mocí, byl 34 což odpovídá 68 % celkového počtu hlasů.

    Předseda družstva dále seznámil členskou schůzi s programem. Upozornil na prezentaci týkající se revitalizace budov, informace o probíhajících jednáních s městem a dále informoval, že došlo k ukončení  vinkulace a vyjmutí zástavy vůči bance.

     

    K bodu 2:

    Předseda družstva Ing. Soukup navrhl orgány členské schůze.

    Schválené orgány členské schůze:

    Předsedající:                     Ing. Miloslav Soukup, MBA                       

    Zapisovatel:                       Tóth Dušan

    Ověřovatel:                       Rambousková Věra

     

    Návrh na usnesení:        Členská schůze souhlasí s navrženými orgány a navrženým programem viz.                                           výše.

    Výsledek hlasování:       pro  34, proti 0, zdržel se 0

     

     

     

    K bodu 3:

    Ing. Soukup vysvětlil, že si družstvo stanovilo na své 27. členské schůzi konané 20. 7. 2011 volbu představenstva, tedy volbu předsedy a místopředsedy a takovouto volbu spojilo i s usnesením, že  výše odměny  bude vždy stanovena členskou schůzí na jedno funkční období.

     

    Návrh na usnesení:       Členská schůze schvaluje jako člena představenstva a do funkce předsedy družstva zvolila Ing. Miloslava Soukupa, MBA

    Výsledek hlasování:       pro 34, proti 0, zdržel se 0  

     

    Návrh na usnesení:       Členská schůze schvaluje jako člena představenstva a do funkce místopředsedy družstva zvolila město Stříbro.

    Výsledek hlasování:       pro 34, proti 0, zdržel se 0  

    Výše odměny pro předsedu družstva v minulém funkčním období byla schůzí družstva stanovena na 5000,-Kč hrubého, což po odečtení daně, sociálního a zdravotního pojištění činí přibližně 3500,-Kč čistého. V případě nižší odměny do 2000,- Kč měsíčně nedochází k jejímu zdanění. Nicméně raději tuto informaci prověří. Předseda družstva se zeptal přítomných, zda má někdo jiný návrh? Vysvětlil úlohu místopředsedy a navrhnul za funkci předsedy odměnu ve výši 5000,- Kč a místopředsedy 1000,-Kč. Město Stříbro se vzdalo odměny.

     

    Návrh na usnesení:       Členská schůze schvaluje odměny na příští funkční období v této výši: Pro předsedu družstva ing. Miloslava Soukupa, MBA 5000,-Kč měsíčně a pro místopředsedu družstva Města Stříbra 0,-Kč.  

    Výsledek hlasování:       pro 34, proti 0, zdržel se 0

    K bodu 4:

     

    Ing. Soukup informoval přítomné o důležitosti kontrolní komise a nutnosti její volby na další funkční období. Především z důvodu transparentnosti veškerých úkonů. Dále navrhl jako člena kontrolní komise : Ing. Kašíka – jako předsedu, ing. Radka Švece a Petru Benešovou.

    Zeptal se přítomných, zda má někdo jiný návrh. Nikdo jiný návrh nepřednesl.

     

    Návrh na usnesení:       Členská schůze schvaluje kontrolní komisi ve složení: Předseda komise – Ing. Kašík, členové – Ing. Radek Švec a Petra Benešová

    Výsledek hlasování:       pro 32, proti 0, zdržel se 2

     

    K bodu 5:

    Předseda družstva krátce představil projekt Revitalizace budov a možnosti získání dotace. Přítomné seznámil se stavem budov a možností jak touto cestou jít k nápravě. Představil zástupce společnosti JM-Servis pana Zedníka a Effembergera, kteří následně předvedli prezentaci a odpovídali na otázky. Během diskuze vystoupil pan místostarosta Záhoř a vyjádřil svou podporu projektu. Nicméně svou vůli vyjádřil tak, že město se bude v průběhu rozhodování v této věci zdržovat hlasování z důvodu, že není a nebude nijak finančně ani věcně zainteresováno.

     

     JM-SERVIS.

    Důležitost revitalizace je především ve stavu budov, který není dobrý a s tím souvisí drahý provoz. Dlouhodobě se připravuje sestavení priorit a nejzávažnějších nákladů budov, které se musí nebo budou muset řešit. Vyhodnoceny byly především :

    Špatný stav pláště budovy, kritický stav balkonů a zatýkání do bytů.

     

    Načasování a proč dochází k představení projektu právě nyní je fakt, že se v příštím roce chystá vypsání dotačního titulu zelená úsporám zaměřená na bytové domy. A fakt, že je nutné upravit příspěvek do fondu oprav, který bude odpovídat reálným hodnotám budoucích investic do obnovy, a který je momentálně vybírán bez závislosti na m2, tento fakt byl projednáván již na minulé schůzi.

     

    Proto předseda družstva sestavil pracovní skupinu skládající se z lidí, zástupců jednotlivých domů,  kteří mají technické povědomí o možném projektu. Jednalo se o Ing. Kašíka, Karla Hodka, Mgr. Kalistu, Ing.  Radka Švece. Ti byli seznámeni s projektem revitalizace a byla pro ně uskutečněna prezentace již v měsíci listopadu. Všemi výše jmenovanými byl projekt odsouhlasen.

     

    V průběhu diskuze, která následovala bezprostředně po prezentaci, došlo většinou přítomných k upozornění na podmínku současné výměny oken. Došlo tedy k bezprostřednímu, nekvalifikovanému, odhadu nákladů a jeho bezprostřednímu započtení do celkové ceny, tak aby se odhadl rámec možného úvěru, s tím, že v co nejkratší době náklady a dostatečnost fondu oprav společnost JM Servis dopočítá.

     

     

    Návrh na usnesení:      Členská schůze schvaluje celkovou revitalizaci všech bytových domů Na Vyhlídce 1454-1457, 1460 a 1461, spočívající zejména v zateplení domů,  rekonstrukce balkonů a oprav komínů a výměny oken. Členská schůze družstva pověřuje představenstvo k veškerým právním úkonům vedoucím k revitalizaci domů.

     

    Výsledek hlasování:       pro 26, proti 3, zdržel se 5

     

    Návrh na usnesení:        Členská schůze schvaluje uzavření mandátní – příkazní smlouvy se společností JM-Servis poradenství s.r.o., která pro družstvo zajistí veškeré kroky potřebné k uskutečnění celkové revitalizace domů s možností získání dotace. Členská schůze družstva pověřuje představenstvo k uzavření takovéto smlouvy. Obsahem smlouvy bude především zajištění: projektové dokumentace, energetického auditu, výběr nejvýhodnějšího bankovního ústavu a dodavatele stavby, komunikaci s úřady a zjišťováním všech potřebných záležitostí v rámci revitalizace, k podání žádosti o dotační titul v programu ZELENÁ ÚSPORÁM, NOVÝ PANEL popřípadě jiného vypsaného dotačního titulu.

     

    Výsledek hlasování:       pro 26, proti 3, zdržel se 5

    Návrh na usnesení:        Členská schůze schvaluje čerpání úvěru potřebnou na celkovou revitalizaci budov Stříbro, Na Vyhlídce  1454-1457, 1460 a 1461 v maximální výši 6 500 000,-Kč, s nejvyšší úrokovou sazbou 2,6 % . Členská schůze družstva pověřuje představenstvo k uzavření takovéto smlouvy.

     

    Výsledek hlasování:       pro 23, proti 3, zdržel se 8

    Návrh na usnesení:        Členská schůze jmenuje pracovní skupinu pro účely zajištění a kontroly průběhu realizace stavby a celkové revitalizace budov ve složení: Ing. Milana Kašíka, Karla Hodka, Mgr. Jakuba Kalistu, Ing.  Radka Švece.

     

    Výsledek hlasování:       pro 28, proti 0, zdržel se 6

     

    K bodu 6:

     

    Informace k připravované změně stanov. Došlo ke zdržení notářskou kanceláří, zadáno nově.

     

    K bodu 7:

     

    Předseda družstva po jednání s bankou zajistil ukončení vinkulace a vyjmutí zástavy nemovitostí vůči bance.

    Zapůjčeny veškeré dokumenty družstva místostarostovi p. Záhořovi k prostudování. Je nutné najít prostor pro uložení veškerých dokumentů.

     

    Na závěr poděkoval předseda družstva všem za účast a popřál spokojené vánoční svátky.

     

    Členská schůze byla ukončena v 20:00 hod.

     

                                                  

    -------------------------------------------------------------------

    Stavební a nájemní družstvo Vinice, družstvo

    předseda družstva

    Ing. Miloslav Soukup, MBA

     

     

    Zapsal: p. Tóth Dušan, ing. Kašík Milan                 ………………………………………………

     

    Ověřil:  Rambousková Věra                                       ………………………………………………